‘Doğal gazda kademe bu kışa yetişmeyecek’

Teknoloji

Moderator
697bd89aa77c1ee03e7b103b.jpg

Bakan Bayraktar, televizyon canlı yayınında enerji gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Doğal gazda kademeli tarifenin teknik hazırlıklarının devam ettiğini, muhtemelen bu kışa yetişmeyeceğini belirten Bayraktar, “Bu kış sonrasında, mesela ortalamanın yüzde 50 üzerinde tüketen bir tüketim grubunu destekten çıkarabiliriz” dedi. Bayraktar, tüketimi yüksek olan ihtiyaç sahibi vatandaşların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvurmalarının mümkün olacağını kaydetti. Enerji fiyatları için de Bayraktar, “Türkiye’nin 2026 enflasyon hedefi, yüzde 20’lerin altında bir hedef. Bu hedefe uygun bir şekilde bir fiyat düzenlemesi yapabiliriz ama şu anda mesela şubat ayı için henüz böyle bir planlamamız yok” diye konuştu.

Bu yıl devreye girecek yüzer üretim platformundan 4 milyon haneye yetecek gaz alınacağını aktaran Bayraktar, “Toplam üretim 8 milyon haneye yetecek kadar bir seviyeye gelecek. 2026, Türkiye için doğal gaz üretiminde yeni bir rekor yılı olacak” ifadelerini kullandı. Karadeniz’de büyük enerji potansiyeli gördüklerini söyleyen Bayraktar; Samsun, Ordu, Kastamonu, Giresun ve Rize açıklarında 6 yeni sondaj yapacaklarını bildirdi.

Geri