Son dakika... Muhittin Böcek'in oğlu Gökhan Böcek'ten Özgür Özel ve Veli Ağbaba iddiası! Adaylık ücreti: 1 milyon euro

69fdf3a34465bc7d959d016e.jpg

Tutuklandıktan sonra görevinden uzaklaştırılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek’in İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadenin detayları ortaya çıktı.

Aynı gün Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na da ifade verdiğini söyleyen Böcek, CHP Milletvekili Veli Ağbaba ile bir kere karşılaştığını sonrasında bir daha yüz yüze görüşmediğini söyleyerek, “Bahsettiğim konudan dolayı beni aradı. Kendi numarasından mı ya da başka numaradan mı aradı hatırlamıyorum. Ancak hatırladığım kadarıyla facetime ya da whastapp üzerinden görüştük. Bu görüşmeden yaklaşık 10-15 gün sonra Ankara' ya gittim. Genel merkezde ismini bilmediğim bir şahsa para teslim ettim. Bu kişi Veli Ağbaba' yı aradı. Benimle konuşturdu. Veli Ağbaba parayı o şahsa teslim etmemi söyledi. Bu kişinin adını ve görevini bilmiyorum” dedi.

“1 MİLYON EURO İSTEDİLER”

Babası Muhittin Böcek’in daha önce kendisine, “Genel merkezin maddi destek talepleri olabilir, yardımcı ol” dediğini anlatan Böcek, “Veli Ağbaba seçim döneminde kullanmak için bir otobüs almamı istemişti. Sonra bu otobüsü aldıklarını söyledi. Benden 1 milyon Euro yardımda bulunmamı istedi. Paranın ne için istendiğini sordum bana Özgür Özel’in talimatı olduğunu, adaylık ücreti gibi düşün dedi. Bunun dışında benden talepleri olmadı. Babamdan talepleri olup olmadığını bilmiyorum. Bu konuda bana birşey söylemedi” dedi.

“BİR EV 80 MİLYON LİRA PARA VERDİM”

Eski eşi Zeynep Kerimoğlu ile mesajlaşmaları sorulan Gökhan Böcek, “Zeynep’e 1 ev ve 80 milyon lira para verdim. Kendisine Rixos Tersane' den daire vereceğime ilişkin hiçbir şey söylemedim. Benim böyle bir vaadim olmadı ancak kendisi bana o dönemde İstanbul' da beğendiği daireleri gönderiyordu” dedi.

“15-20 MİLYON DOLAR DEĞİL 1 MİLYON EURO VERDİM”

Samimi beyanlar verdiğini söyleyen Gökhan Böcek, “İddia edildiği gibi adaylık sürecinde 15-20 milyon dolar olarak bahsedilen parayı vermedim. Bu iddialar doğru değildir. 1 milyon euro para verdiğimi, parayı benden kimin ne için istediği hususunda bildiklerimi anlattım. Uçak ve otel kayıtlarım da beyanlarımın doğruluğunu ortaya koymaktadır. Bu hususların dikkate alınmasını istiyorum söyleyeceklerim bundan ibarettir” dedi.

NELER OLMUŞTU?

"Rüşvet alma", "rüşveti temin etme", "irtikap", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Muhittin Böcek'in oğlu Mustafa Gökhan Böcek'inetkin pişmanlıktan faydalandığı öğrenilmişti.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan Muhittin Böcek'in oğlu Gökhan Böcek ve eski Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın "etkin pişmanlık" kapsamında ifadelerinin alındığını duyurmuştu.

Katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Gürlek, konu ile ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Özkan Yalım'ın da etkin pişmanlık kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından beyanlarının alındığını duydum ama ne verdiğini bilmiyoruz. Etkin pişmanlık kapsamında beyanda bulundu. Soruşturma içeriğine ilişkin bilgi vermiyoruz. Bunlar zaten beyanda bulundukları zaman avukatlarıyla birlikte geliyorlar. Savcılar ifade alıyor, sorularını soruyorlar, onlar da anlatmak istediği bir şey varsa onları anlatıyorlar.

"Muhittin Böcek, Gökhan Böcek ve diğer şahıslar hakkında şu an yargılama yapılıyor. Bir de en son Antalya Başsavcılığı bir yeni bir soruşmadan dolayı bir operasyon yaptı. Tekrardan Muhittin Böcek ikinci defa tutuklandı. İstanbul'da da bildiğim kadarıyla bir soruşturma var. Orada da herhalde Zuhal tutuklandı. Yani Gökhan Böcek de tutuklu Antalya'daki soruşturmadan. Yani Gökhan Böcek'in etkin pişmanlık kapsamında beyanların alındığını biliyorum."

Antalya Büyükşehir Belediyesi soruşturması! Muhittin Böcek: Cezaevinde ilaç sayım 12’den 22’ye çıktı
Bakan Gürlek duyurdu: Özkan Yalım ve Gökhan Böcek etkin pişmanlıktan yararlanmak için ifade verdi

Geri